Wat kost verhuren via een makelaar?

 

Je huis staat leeg, maar je wilt het niet verkopen. Bijvoorbeeld omdat je tijdelijk naar het buitenland gaat. Je besluit je huis te verhuren. Dan wil je natuurlijk wel weten wie er in je huis gaan wonen. Dan kan het een goed idee zijn je huis te verhuren via een verkoopmakelaar.

Wat zijn de kosten verhuur door een makelaar

De tarieven van de makelaar bij verhuur verschillen per makelaar. De meeste makelaars rekenen een bedrag tussen de 5 en 10% van de jaarhuur.

Voorbeeld:

Je woning wordt verhuurd voor € 1000,- per maand, de jaarhuur is € 12.000,- , het tarief van verhuurmakelaar is 10%, dan betaal je de makelaar € 1200,-. De hoogte van het percentage is ondermeer afhankelijk van de woning en de locatie.

Wat doet de verhuurmakelaar?

  • foto’s maken van de woning
  • de advertenties opstellen en plaatsen
  • geschikte huurders selecteren
  • de woning bezichtigen met kandidaat huurders

Het voordeel van het inschakelen van een verhuurmakelaar is dat hij een database met gegadigden heeft.

Als je in een regio woont met veel expats is het goed erop te letten dat de verhuurmakelaar internationaal te werk gaat.

Maand huur

Het kan ook zijn dat je makelaar in plaats van een percentage van de jaarhuur een maand huur in rekening brengt, is de huur € 1000,- dan betaal je ook € 1000,-. Let er op dat dit bedrag vaak excl.BTW is.

Vraag of het te betalen bedrag eenmalig is, sommige makelaars brengen dit bedrag nogmaals in rekening bij verlenging van de huur.

Kosten verhuurmakelaar bij beheer

Een huis behoeft onderhoud, bij een huurhuis is voor sommige onderhoudszaken de verhuurder verantwoordelijk. Er zijn verhuurmakelaars die ook het beheer op zich nemen. Maak daar goede afspraken over. Houd rekening met een gemiddeld percentage van 6% van de maandhuur. Het percentage is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden die de verhuurmakelaar verricht. Doet hij zowel het financieel als technisch beheer? En wat gaat het je kosten als er derden ingeschakeld moeten worden? Denk maar aan deurwaarderskosten als je huurder niet betaalt of een loodgieter bij een lekkage. Zit dat in je maandbedrag inbegrepen of niet?.

Het moge duidelijk zijn dat een verhuurmakelaar zorgvuldig gekozen moet worden.

Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij wat iedere makelaar kost.

Gratis, snel, makkelijk

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vind een makelaar

Een geschikte makelaar kiezen wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek verschillen in prijs en kwaliteit.

Wat kosten makelaars in jouw gemeente? Vraag direct tarieven op bij makelaars
Tarieven opvragen
Vergelijk makelaarskosten in jouw regio Prijsopgaves van lokale makelaars
Begin direct

Vergelijk de kosten van makelaars in jouw regio. Snel, gratis en volledig vrijblijvend.

Over deze website

Het vergelijken van makelaarskosten is niet eenvoudig. Wij hebben deze website gelanceerd, zodat woningverkopers en -kopers een startpunt hebben bij het vinden van een goede makelaar.

Ons platform is volledig gratis en vrijblijvend voor consumenten.

Contact

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Telefoon: 0318 – 668 008
info@watkosteenmakelaar.nl