Wat kost overstappen naar een andere makelaar?

 

Je huis staat in de verkoop bij een makelaar. Maar je bent om wat voor reden dan ook niet tevreden over de prestaties van de makelaar. Je wilt eigenlijk overstappen naar een andere makelaar, kan dat? Ja natuurlijk kan dat, de vraag is wat gaat het je kosten?

De gemaakte kosten

Als een makelaar een huis in de verkoop neemt gaat hij onmiddellijk kosten maken. Er moeten foto’s van je woning worden gemaakt, sommige makelaars maken een video. Er moeten plattegronden voor op de website van de makelaar en de huizensites komen. Er moet een wervende tekst geschreven worden en er wordt een bord geplaatst. Al deze zaken kosten geld.

Intrekkingskosten

Sommige makelaars hebben in hun voorwaarden opgenomen dat er bij intrekking van de verkoopopdracht een bedrag betaald moet worden. De meeste makelaars brengen alleen de al gemaakte kosten in rekening en soms een percentage van de courtage voor het werk dat hij al gedaan heeft.

Hoe ontbind je het contract met de makelaar?

  • Laat de makelaar eerst schriftelijk weten dat je het contract wilt ontbinden en waarom.
  • Vraag om een schriftelijke reactie.
  • Als je klacht terecht is betaal je over het algemeen alleen de gemaakte kosten, als je die al betaald hebt als opstartkosten krijg je dat meestal niet terug.

Niet eens met de factuur?

Als je makelaar is aangesloten bij een Beroepsvereniging (NVM, VBO of Vastgoedpro) kun je terecht bij de geschillencommissie Makelaardij.. Als je makelaar niet bij een beroepsvereniging is aangesloten kun je je probleem voorleggen aan de Juridische afdeling van de Vereniging Eigen Huis.

Het is verstandig voordat je een opdracht aan een makelaar verstrekt te informeren en vast te laten leggen hoe hij zijn beleid is bij het intrekken van een opdracht.

Intrekken opdracht Internetmakelaar

Een internetmakelaar is goedkoper dan een traditionele makelaar. Dat is logisch hij heeft ook minder werk aan de verkoop van een huis. Je moet veel zelf doen, zoals de bezichtigingen. Je betaalt de internetmakelaar voor het verkooptraject wordt opgestart en dat bedrag ben je dan ook kwijt.

Overstappen kan altijd

Je kunt altijd overstappen naar een andere makelaar, de vraag is wat het je kost. Houd er wel rekening mee dat als je woning verkocht wordt en de verkoop is het resultaat van inspanningen van je makelaar, hij alsnog recht heeft op zijn beloning.
Dus stel dat de makelaar op 1 maart bij je langs komt met geïnteresseerden, je trekt op 1 april de opdracht in en op 1 mei kopen de mensen alsnog, heeft de makelaar recht op zijn beloning.

Toch kan overstappen het beste zijn

De verkoop van je woning is een belangrijke transactie, je wilt dat je zaken behartigd worden door een deskundige makelaar die zijn werk goed doet, goed met je communiceert en waar je vertrouwen in hebt.

Als het vertrouwen er niet is en als je gevoel niet goed is kunnen wij je helpen de makelaar te vinden die wel bij je past. Door het beantwoorden van een paar vragen zorgen wij dat je passende aanbiedingen krijgt van makelaars in je regio.

Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij wat iedere makelaar kost.

Gratis, snel, makkelijk

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vind een makelaar

Een geschikte makelaar kiezen wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek verschillen in prijs en kwaliteit.

Wat kosten makelaars in jouw gemeente? Vraag direct tarieven op bij makelaars
Tarieven opvragen
Vergelijk makelaarskosten in jouw regio Prijsopgaves van lokale makelaars
Begin direct

Vergelijk de kosten van makelaars in jouw regio. Snel, gratis en volledig vrijblijvend.

Over deze website

Het vergelijken van makelaarskosten is niet eenvoudig. Wij hebben deze website gelanceerd, zodat woningverkopers en -kopers een startpunt hebben bij het vinden van een goede makelaar.

Ons platform is volledig gratis en vrijblijvend voor consumenten.

Contact

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Telefoon: 0318 – 668 008
info@watkosteenmakelaar.nl