Huis verkopen? Vergelijk de kosten van makelaars!

Het is altijd verstandig om de tarieven van makelaars te vergelijken voordat je een makelaar kiest. De kosten per makelaar verschillen aanzienlijk.
Hoe Werkt Het
Vergelijk kosten
Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij precies wat iedere makelaar kost.

Gratis en snel

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Hulp bij het kiezen

Het kiezen van een geschikte makelaar wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek de verschillen in prijs en kwaliteit.

Vergelijk prijs én kwaliteit van lokale makelaars Vind snel en eenvoudig een geschikte makelaar
Direct vergelijken

Verkoopmakelaars vergelijken

 

Het besluit je huis te verkopen is één ding, het besluit hoe en door wie is punt twee.

Zelf doen

Je bent natuurlijk niet verplicht een makelaar in te schakelen. Je kunt gebruik maken van sites als Marktplaats of Huislijn. Je kunt ook je huis promoten via de social media. Veel minder mensen zien je woning dan via de makelaar op Funda. Je moet dan echt alles zelf doen, de foto’s maken, de belangstellenden rondleiden, de onderhandelingen voeren en de koopakte opstellen.

Makelaars hebben professionele fotografen die je huis zo voordelig mogelijk op de foto’s zetten. Ze geven je ook tips om je huis te laten stralen op de sites. Soms is het beter om je vakantieherinneringen even op te ruimen.

Het rondleiden van kandidaat kopers lijkt nogal simpel, maar is het niet. Mensen kunnen een totaal andere smaak hebben dan jij en zaken waar jij trots op bent genadeloos afkraken. Daar moet je tegen kunnen, dat is niet eenvoudig. Een makelaar heeft geen emotie bij de vloerbedekking die jij prachtig vindt. Niet elke woning wordt meteen verkocht, bezichtigingen kosten tijd. Je moet telkens vrij nemen, zorgen dat de kinderen bij oma zijn en de hond even met de uitlaatservice meesturen. En dan de onderhandelingen, makelaars zijn erin getraind en doorzien de onderhandelingstactiek van hun collega, de makelaar van de koper. Vervolgens moet de koopakte opgemaakt worden, er is weliswaar een modelovereenkomst op internet te vinden, maar het opnemen van de ontbindende voorwaarden is toch echt iets dat je beter aan een professional kunt overlaten.

De internetmakelaar

Net zoals er veel verschil zit tussen de diverse traditionele makelaars, zijn ook niet alle internetmakelaars hetzelfde. Internetmakelaars bieden hun dienst voornamelijk online aan, er wordt een zeer actieve rol gevraagd van de verkoper van de woning. Ook bij de internetmakelaar is het zaak te letten op de omvang van het dienstverleningspakket. Er zijn internetmakelaars die alleen op hun eigen website adverteren, er zijn ook makelaars die uw woning op Funda kunnen plaatsen. In tegenstelling tot de prijsstelling bij de traditionele makelaar waar de courtage een percentage van de opbrengst van de woning is, staat het tarief van de internetmakelaar vast. Waar de traditionele makelaar werkt volgens het “no cure, no pay” principe, betaal je de internetmakelaar vooraf.

Je moet je realiseren dat je alle bezichtigingen zelf moet doen, dat betekent vrij nemen. Als je een woning hebt die wat moeilijker verkoopbaar is kan hier veel tijd in gaan zitten.

In veel gevallen zul je toch beter uit zijn met een makelaar die de regionale markt op zijn duimpje kent, die beschikt over een gericht zoekersbestand en actief bezig is met het uitstippelen van een andere verkoopstrategie. Een makelaar die voor jou werkt en jouw belangen behartigt.

De verkoopmakelaar

Als je hebt besloten het hele ingewikkelde proces van de verkoop van je woning over te laten aan de vakman, de makelaar, rijst de vraag: welke makelaar. Natuurlijk wil je een vergelijking maken op prijs. De courtage die een makelaar in rekening brengt is een percentage van de opbrengst van de woning. De courtage ligt gemiddeld tussen de 1 en 1,5% van de opbrengst van de woning. Dat kan dus behoorlijk schelen.

Full Servicepakket

Wil je echt het hele verkooptraject uit handen geven dan kies je voor een full service pakket. De makelaar die je na een voorselectie gekozen hebt komt bij je thuis, stelt in overleg met jou de verkoopprijs vast. Hij zorgt dat de foto’s gemaakt worden en dat je woning op zijn eigen site en op Funda komt te staan. Hij begeleidt de bezichtigingen, voert de onderhandelingen en maakt tenslotte de koopakte op.

Opstartkosten

De meeste makelaars brengen de kosten voor het opstarten van het verkooptraject direct in rekening. Hij moet tenslotte al zaken gaan betalen, zoals de fotograaf en Funda. Soms zijn die kosten een voorschot op de courtage, soms komen ze bovenop het tarief. Het is zaak dat goed te informeren.

Vakwerk

De verkoop van een woning is vakwerk, het inschakelen van een goede verkoopmakelaar levert veel tijdwinst op en kan je vanwege de professionele onderhandelingen ook veel geld opleveren. Dit is in het belang van de verkoper maar ook in het belang van de makelaar, hoe hoger de prijs, hoe hoger zijn beloning.

Voordat de vakman aan het werk kan, moet je uit alle makelaars in de regio degene vinden die het best past bij jouw situatie en bij jouw huis.

Door het beantwoorden van onderstaande vragen wordt deze puzzel een stuk eenvoudiger. Wij zorgen dat je 4 offertes krijgt van makelaars die voor jou de juiste vakman zijn.

Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij wat iedere makelaar kost.

Gratis, snel, makkelijk

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vind een makelaar

Een geschikte makelaar kiezen wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek verschillen in prijs en kwaliteit.

Wat kosten makelaars in jouw gemeente? Vraag direct tarieven op bij makelaars
Tarieven opvragen
Vergelijk makelaarskosten in jouw regio Prijsopgaves van lokale makelaars
Begin direct

Vergelijk de kosten van makelaars in jouw regio. Snel, gratis en volledig vrijblijvend.

Over deze website

Het vergelijken van makelaarskosten is niet eenvoudig. Wij hebben deze website gelanceerd, zodat woningverkopers en -kopers een startpunt hebben bij het vinden van een goede makelaar.

Ons platform is volledig gratis en vrijblijvend voor consumenten.

Contact

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Telefoon: 0318 – 668 008
info@watkosteenmakelaar.nl