Vergelijk gratis offertes van lokale makelaars

Het is altijd verstandig om de tarieven van makelaars te vergelijken voordat je een makelaar kiest. De kosten per makelaar verschillen aanzienlijk.
Hoe Werkt Het
Offertes aanvragen
Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij precies wat iedere makelaar kost.

Gratis en snel

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Hulp bij het kiezen

Het kiezen van een geschikte makelaar wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek de verschillen in prijs en kwaliteit.

Vergelijk prijs én kwaliteit van lokale makelaars Vind snel en eenvoudig een geschikte makelaar
Direct vergelijken

Offertes

Offerte van een verkoopmakelaar

Je gaat je huis verkopen en je hebt besloten daar een makelaar voor in te schakelen. Je moet op zoek naar een makelaar die bij jou en je huis past. Er zijn heel veel makelaars met allemaal hun eigen werkwijze en, niet onbelangrijk,hun eigen prijskaartje.

Courtage

Het bedrag dat de makelaar aan je in rekening brengt heet courtage. De meeste makelaars hanteren een bedrag van 1 tot 1,5% van de opbrengst. Dat is al een heel verschil. Bij een opbrengst van € 200.000,- is in dit geval de courtage € 2000,- tot € 3000,-. De meeste makelaars hanteren prijzen inclusief BTW. Dat is ook logisch. Als consument ga je ervan uit de prijs die genoemd wordt incl.BTW is. Sommige makelaars werken met een courtage excl.. BTW. Dus let daarop. De prijs lijkt dan aantrekkelijk maar 21% is bij dit soort bedragen behoorlijk. Vraag aan de makelaar: in-of exclusief BTW.

Opstartkosten

Als een makelaar je huis in de verkoop neemt en het verkooptraject opstart, gaat hij onmiddellijk kosten maken.
Er moet een fotograaf ingeschakeld worden en soms een woningstylist. Er moet een tekst gemaakt worden en de woning moet, met een aansprekende tekst, op diverse sites geplaatst worden, waaronder Funda. Er moet een TE KOOP bord komen, in de tuin en/of aan de gevel en sommige makelaars maken nog een verkoopbrochure met uitgebreide plattegronden. Het is logisch dat een middelgroot makelaarskantoor deze kosten niet voor alle opdrachtgevers kan voorschieten.

De ene makelaar rekent deze kosten bovenop de courtage, een ander beschouwt de opstartkosten als een voorschot. Dat is een belangrijk punt bij het vergelijken van makelaars.

Uit de offerte van de makelaar moet blijken welk bedrag aan opstartkosten hij in rekening brengt en welke kosten hieronder vallen.

Bijkomende kosten

Als je het bedrag aan courtage en de opstartkosten weet zou uit de offerte moeten blijken of er nog bijkomende kosten kunnen zijn.

Zoals:

  • Als de woning niet snel verkocht is en er moet langer op Funda geadverteerd worden.
  • Komen er nog extra marketingkosten bij ?
  • De kosten voor een Open Huis, zij die inbegrepen of niet?

Intrekkingskosten

Stel dat het verkooptraject niet verloopt zoals je gehoopt of verwacht had? Dan wil je misschien een andere makelaar, dan wil je je opdracht intrekken. Bespreek van te voren met je makelaar hoe hij hiermee omgaat. Veelal ben je de opstartkosten kwijt, maar moet je bij intrekking verder nog iets betalen?

Zorg dat bovenstaande punten duidelijk zijn voor je met een makelaar in zee gaat. De keuze voor een makelaar is nog niet zo eenvoudig als het lijkt.

Hulp bij de keuze van een makelaar

Als je onderstaande vragen beantwoordt, maken wij een voorselectie voor je. Je krijgt dan 4 offertes van makelaars in je regio. Wij selecteren de makelaars op basis van jouw wensen. Dat scheelt veel tijd en uitzoekwerk.

Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij wat iedere makelaar kost.

Gratis, snel, makkelijk

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vind een makelaar

Een geschikte makelaar kiezen wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek verschillen in prijs en kwaliteit.

Wat kosten makelaars in jouw gemeente? Vraag direct tarieven op bij makelaars
Tarieven opvragen
Vergelijk makelaarskosten in jouw regio Prijsopgaves van lokale makelaars
Begin direct

Vergelijk de kosten van makelaars in jouw regio. Snel, gratis en volledig vrijblijvend.

Over deze website

Het vergelijken van makelaarskosten is niet eenvoudig. Wij hebben deze website gelanceerd, zodat woningverkopers en -kopers een startpunt hebben bij het vinden van een goede makelaar.

Ons platform is volledig gratis en vrijblijvend voor consumenten.

Contact

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Telefoon: 0318 – 668 008
info@watkosteenmakelaar.nl