Vergelijk makelaars. Vul je situatie en voorkeuren in!

Het is altijd verstandig om lokale makelaars te vergelijken voordat je een makelaar kiest. De tarieven en adviezen van makelaars verschillen aanzienlijk.

Hoe Werkt Het
Vergelijk Makelaars
Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij precies wat iedere makelaar kost.

Gratis en snel

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Hulp bij het kiezen

Het kiezen van een geschikte makelaar wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek de verschillen in prijs en kwaliteit.

Vergelijk prijs én kwaliteit van lokale makelaars Vind snel en eenvoudig een geschikte makelaar
Direct vergelijken

Vergelijken

 

De knoop is doorgehakt, jullie gaan je huis verkopen. je wilt groter of kleiner. In dezelfde wijk of naar een andere stad, wat de reden ook is, meestal wordt voor de verkoop van een woning een makelaar ingeschakeld.

De juiste makelaar kiezen is nog niet eenvoudig, zeker niet sinds makelaar geen beschermd beroep meer is.

De prijs

Natuurlijk kijk je naar je portemonnee, verhuizen en een nieuw huis inrichten is een dure grap en als je kunt besparen op je makelaar is dat mooi meegenomen. Je kunt een vergelijking tussen diverse makelaars niet alleen op basis van de prijs maken. Wat doet een makelaar voor je en nog belangrijker, hoe doet hij zijn werk.

De “ouderwetse” makelaar

Dat is de makelaar zoals wij hem tot begin deze eeuw kenden. Een man of vrouw met kennis van zaken, met een gedegen opleiding. In die tijd werd een makelaar beëdigd en kwam bij je langs om een kennismakingsgesprek te voeren en de woning “op te nemen”. Hij noteerde van alles, tikte op de tegels en adviseerde een vraagprijs.

De traditionele makelaar bestaat nog steeds

Hoewel makelaars niet meer beëdigd hoeven te worden moeten ze, als ze aangesloten zijn bij een beroepsvereniging, wel voldoen aan deskundigheidseisen. De kennis moet ook up to date gehouden worden. En kennis zie je terug in de prijs.

Manier van werken

De makelaar kan een fullservice pakket bieden, dat wil zeggen dat hij je alles uit handen neemt, hij schrijft de teksten voor op zijn eigen site en op de huizensites zoals Funda, hij zorgt dat er foto’s van je huis gemaakt worden, plaatst een bord in de tuin of aan de gevel, komt met belangstellenden mee om je woning te bezichtigen, hij voert de onderhandelingen en stelt de verkoopakte op. Tenslotte gaat hij met jou en de kopers op de dag van de overdracht van de woning, nadat de woning “geïnspecteerd” is met je mee naar de notaris.

De courtage, de kosten van een makelaar

Het bedrag dat de makelaar je in rekening brengt heet courtage. De courtage is meestal een percentage van de verkoopprijs, meestal ligt dat percentage tussen 1 en 1,5% van de verkoopprijs. Dus hoe duurder je huis verkocht wordt, hoe meer hij verdient. Let er wel op of de courtage in-of exclusief BTW is. De meeste makelaars noemen de prijs inclusief BTW, maar er zijn uitzonderingen. Meestal wordt een bedrag aan opstartkosten in rekening gebracht. De kosten voor de foto’s en de advertentietekst bijvoorbeeld. Ook het bedrag aan opstartkosten kan per makelaar verschillen, net zoals de omvang van het pakket. Bij een goed vergelijk moet je ook nagaan wat het pakket kost en wat het behelst.

Deeldiensten

Er zijn steeds meer makelaars die deeldiensten aanbieden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen gegadigden zelf door je woning rond te leiden. Als er mensen zijn die je huis willen kopen kunnen ze met de makelaar de onderhandelingen voeren.
Je kunt ook zelf de foto’s maken, daar moet je dan wel bedreven in zijn, het is belangrijk dat je woning zo goed mogelijk in de etalage komt te staan.

Uiteraard scheelt het geld als je een deel van de werkzaamheden zelf doet.

Intrekkingskosten

Ook nog een belangrijk punt, stel je bent niet tevreden over je makelaar, de relatie is verstoord. Wat moet je dan betalen?
Meestal zul je de kosten van het opstartpakket dan kwijt zijn, dat is niet gek. Dat zijn kosten die de makelaar ook gemaakt heeft.

Er zijn nogal wat verschillen, dus het is aan te raden eerst eens wat makelaars te vergelijken zodat je de makelaar kiest die het beste bij je past.

Door het beantwoorden van een paar vragen kunnen wij een voorselectie voor je maken, dat spaart je veel tijd, je krijgt dan van verschillende makelaars een offerte.

Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij wat iedere makelaar kost.

Gratis, snel, makkelijk

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vind een makelaar

Een geschikte makelaar kiezen wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek verschillen in prijs en kwaliteit.

Wat kosten makelaars in jouw gemeente? Vraag direct tarieven op bij makelaars
Tarieven opvragen
Vergelijk makelaarskosten in jouw regio Prijsopgaves van lokale makelaars
Begin direct

Vergelijk de kosten van makelaars in jouw regio. Snel, gratis en volledig vrijblijvend.

Over deze website

Het vergelijken van makelaarskosten is niet eenvoudig. Wij hebben deze website gelanceerd, zodat woningverkopers en -kopers een startpunt hebben bij het vinden van een goede makelaar.

Ons platform is volledig gratis en vrijblijvend voor consumenten.

Contact

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Telefoon: 0318 – 668 008
info@watkosteenmakelaar.nl