Makelaar kiezen? Vergelijk de kosten van makelaars!

Het is altijd verstandig om de tarieven van makelaars te vergelijken voordat je een makelaar kiest. De kosten per makelaar verschillen aanzienlijk.
Hoe Werkt Het
Vergelijk kosten
Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij precies wat iedere makelaar kost.

Gratis en snel

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Hulp bij het kiezen

Het kiezen van een geschikte makelaar wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek de verschillen in prijs en kwaliteit.

Vergelijk prijs én kwaliteit van lokale makelaars Vind snel en eenvoudig een geschikte makelaar
Direct vergelijken

Welke makelaar kies ik en waarom?

Vergelijk tarieven, advies én de klik

Een makelaar kiezen is niet eenvoudig, omdat een vergelijking al snel scheef gaat. Voorkom dat je appels met peren vergelijkt. Stel jouw eigen wensen en situatie centraal bij jouw keuze voor een makelaar.

Drie criteria om een makelaar op te kiezen

Er zijn drie belangrijke criteria bij het kiezen van een makelaar. Uiteraard zijn de makelaarskosten van belang (het eerste criterium). Wat betaal je een makelaar en wat krijg je ervoor terug? Het tweede criterium om een makelaar op uit te kiezen is het advies dat een makelaar geeft. Goed advies kan financieel een groot verschil maken in het vastgoed. Het laatste criterium is de klik met de makelaar. Goed kunnen communiceren en fijn kunnen samenwerken vergroot de kansen op een succesvol resultaat.

1. Tarieven vergelijken

Tarieven worden niet op de websites van makelaars getoond, waardoor gericht vergelijken alleen mogelijk is door offertes van lokale makelaars op te vragen en goed te kijken welke dienstverlening iedere makelaar biedt en voor welk tarief.

Makelaars verschillen in tarief. Dat betekent dat makelaars te vinden zijn met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding, evenals dat er makelaars zijn die juist geen goede prijs/kwaliteit-verhouding hebben. Een gerichte vergelijking toont de verschillen.

2. Advies over jouw woning en situatie

Wil een woning verkopen, dan wil je dat de makelaar jou zo goed mogelijk adviseert over (onder andere) de vraagprijs. Verkeerd advies zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben. Is de vraagprijs te laag, dan loop je al snel een groot bedrag mis. Is de vraagprijs te hoog, dan komt de woning onnodig lang in de verkoop te staan. Het is daarom slim om adviezen van makelaars te inventariseren, alvorens je daadwerkelijk voor een makelaar kiest.

Een makelaar kan je tevens adviseren over jouw woning, bijvoorbeeld welke aanpassingen je nog zou kunnen doorvoeren om de verkoopwaarde te verhogen. Deze adviseren zijn allemaal vrijblijvend te inventariseren, zodat je (voorafgaand aan je keuze voor een makelaar) een duidelijk beeld hebt van wat iedere makelaar jou adviseert te doen.

3. Klik met de makelaar

Bij het vergelijken van makelaars wordt soms te veel waarde gehecht aan de tarieven van makelaars. Het is namelijk minstens zo belangrijk dat jij goed met de makelaar overweg kunt. Zodra jij in zee gaat met een makelaar, begint een samenwerking die duurt totdat de woning verkocht is. Het is bijzonder fijn dat de makelaar tijdens dat traject iemand is op wie jij kunt rekenen en dat de communicatie helder en prettig is. Zodoende is het altijd aan te bevelen om meerdere makelaars te spreken, voordat je daadwerkelijk een makelaar kiest.

Makelaar kiezen door goed te vergelijken

Een makelaar kiezen wordt eenvoudig door eerst (gratis en vrijblijvend) tarieven, advies en persoonlijke indrukken te vergelijken. Op basis van die vergelijking, kies je met vertrouwen voor een makelaar, omdat je weet welk tarief gehanteerd wordt én weet je zeker dat de makelaar aansluit bij jouw situatie en wensen.

Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij wat iedere makelaar kost.

Gratis, snel, makkelijk

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vind een makelaar

Een geschikte makelaar kiezen wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek verschillen in prijs en kwaliteit.

Wat kosten makelaars in jouw gemeente? Vraag direct tarieven op bij makelaars
Tarieven opvragen
Vergelijk makelaarskosten in jouw regio Prijsopgaves van lokale makelaars
Begin direct

Vergelijk de kosten van makelaars in jouw regio. Snel, gratis en volledig vrijblijvend.

Over deze website

Het vergelijken van makelaarskosten is niet eenvoudig. Wij hebben deze website gelanceerd, zodat woningverkopers en -kopers een startpunt hebben bij het vinden van een goede makelaar.

Ons platform is volledig gratis en vrijblijvend voor consumenten.

Contact

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Telefoon: 0318 – 668 008
info@watkosteenmakelaar.nl