Huis kopen? Vergelijk de kosten van makelaars!

Een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf altijd terug. Vergelijk gratis de kosten van aankoopmakelaars en vind een makelaar die jou goed kan helpen.

Hoe Werkt Het
Vergelijk kosten
Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij precies wat iedere makelaar kost.

Gratis en snel

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Hulp bij het kiezen

Het kiezen van een geschikte makelaar wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek de verschillen in prijs en kwaliteit.

Vergelijk prijs én kwaliteit van lokale makelaars Vind snel en eenvoudig een geschikte makelaar
Direct vergelijken

De aankoopmakelaar

Wat doet een aankoopmakelaar?

In een verkopersmarkt, als er meer kopers dan huizen zijn, is het raadzaam een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar kent de markt, is op de hoogte van de huizenprijzen en heeft ervaring met het onderhandelen.

Diensten van een aankoopmakelaar

Je kunt een makelaar actief laten zoeken naar een huis dat voldoet aan de door jou gestelde criteria. Je geeft aan of je een huis of een appartement zoekt, in welke prijsklasse en in welke buurt.

De makelaar gaat samen met jou de huizen die in aanmerking komen bezichtigen. Als het juiste huis gevonden is, voert hij namens jou de onderhandelingen en hij neemt de koopakte met je door.

Meestal zul je zelf op zoek gaan naar een woning. Als je een woning gevonden hebt die je wilt bezichtigen gaat de makelaar met je mee en voert vervolgens namens jou de onderhandelingen. Het is belangrijk diverse aankoopmakelaars te vergelijken, de werkwijze en de prijzen kunnen behoorlijk verschillen.

Roerende zaken

Aan de koopakte wordt een lijst toegevoegd met de afspraken die je gemaakt hebt over de roerende zaken. Sommige zaken blijven achter en aan andere zaken kunnen worden overgenomen. Voor die zaken wordt een prijs afgesproken die ook op datum overdracht betaald moet worden. Het is belangrijk dat de afspraken over de roerende goederen goed vastgelegd worden om latere discussies te voorkomen. Ook hierin is de rol van de aankoopmakelaar van belang.

Op de dag van de overdracht gaat de makelaar samen met jou, de verkoper en zijn makelaar de woning door. Dat wordt de inspectie genoemd. Je kunt dan controleren of de woning nog in de staat verkeert als toen je hem kocht. Het is vervelend als er bijvoorbeeld tuinaanplant verdwenen is. Na de inspectie gaan jullie allemaal naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte en de sleuteloverdracht.

Transport-overdrachts- of leveringsakte

Drie namen voor hetzelfde document. In deze akte wordt gevolg gegeven aan de afspraken die in de koopovereenkomst gemaakt zijn. De akte wordt bij de notaris door de verkoper en de koper getekend. Na ondertekening is de eigendom van de onroerende zaak overgegaan van de verkoper naar de koper.

Hypotheekakte

Na het ondertekenen van de leveringsakte blijft koper nog even zitten om de hypotheekakte, het contract met de bank te tekenen.

Werkwijze

Als je een woning wilt aankopen kun je het beste als volgt te werk gaan:

  • Breng eerst een bezoek aan een hypotheekadviseur zodat je weet in welke prijsklasse je kunt zoeken.
  • Zorg dat je adviseur zoveel mogelijk van de documenten heeft die nodig zijn om een hypotheek te regelen.
  • Maak een vergelijk tussen een aantal aankoopmakelaars

Aan-of verkoop makelaar

Je kunt niet bij je aankoopmakelaar een huis aankopen dat bij hem in de verkoop staat. Een makelaar mag immers niet twee meesters dienen.

Taxatie

Elke hypotheekverstrekker eist een taxatierapport van de aangekochte woning. Deze taxatie moet gedaan worden door een makelaar/taxateur die niet bij de aan-/of verkoop betrokken is. Je aankopend makelaar of je hypotheekadviseur helpt je met geven van een taxatieopdracht.

Vergelijk kosten

Vier makelaars informeren jou over de kosten en mogelijkheden van dienstverlening. Zo weet jij wat iedere makelaar kost.

Gratis, snel, makkelijk

Vul je voorkeuren in. Vind de vier makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Het vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Vind een makelaar

Een geschikte makelaar kiezen wordt eenvoudig na het vergelijken van kosten. Ontdek verschillen in prijs en kwaliteit.

Wat kosten makelaars in jouw gemeente? Vraag direct tarieven op bij makelaars
Tarieven opvragen
Vergelijk makelaarskosten in jouw regio Prijsopgaves van lokale makelaars
Begin direct

Vergelijk de kosten van makelaars in jouw regio. Snel, gratis en volledig vrijblijvend.

Over deze website

Het vergelijken van makelaarskosten is niet eenvoudig. Wij hebben deze website gelanceerd, zodat woningverkopers en -kopers een startpunt hebben bij het vinden van een goede makelaar.

Ons platform is volledig gratis en vrijblijvend voor consumenten.

Contact

Hulp nodig bij het vinden van een geschikte makelaar? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Telefoon: 0318 – 668 008
info@watkosteenmakelaar.nl